Palveluseteli

Palveluseteli on tarkoitettu kaikille sosiaali- ja terveyspalveluja tarvitseville asiakkaille. Palvelusetelillä voi hankkia sellaisia sosiaali- ja terveyspalveluja, jotka kunnan tai kuntayhtymän kuuluu järjestää asiakkailleen, joten palvelusetelillä hankittava palvelu on vaihtoehto kunnan tai kuntayhtymän tuottamalle palvelulle.

Palvelusetelillä kunta sitoutuu maksamaan yksityisen palveluntuottajan antamasta palvelu- ja perusmaksuun kohdistuvasta palvelusta setelin suuruisen summan.

Kunta (tai kuntayhtymä) myöntää palvelusetelin, päättää sen käyttökohteista ja sen sopivuudesta asiakkaille, joilla on todettu palvelutarve. Jotta asiakas saisi palvelusetelin, se edellyttää, että kunnallinen sosiaali- ja terveydenhuollon edustaja arvioi henkilön palvelun tarpeen. Kunta myös hyväksyy palvelusetelituottajat (yritykset).

Palveluseteli ei ole konkreettinen ”seteli”, vaan se voi olla esimerkiksi viranhaltijapäätös (palvelupäätös). Palvelusetelin arvo on osuus, jonka kunta maksaa asiakkaan palvelusta palvelun tuottajalle. Asiakkaan maksama omavastuuosuus palvelusta on palveluntuottajan hinnan ja palvelusetelin arvon välinen erotus. Muista kustannuksista asiakas huolehtii itse.

Palvelusetelin saa asuinkunnan terveysasemalta, sosiaalivirastosta ja muista kunnan palveluyksiköistä, jotka myös antavat lisätietoja palvelusetelistä. Asiakas ITSE valitsee yrityksen hyväksyttyjen palvelutuottajien listasta, jolta haluaa palvelun ostaa.

Pieksän KotiHoiva on hyväksytty palvelusetelituottajaksi Pieksämäen, Mikkelin, Varkauden, Hankasalmen, Suonenjoen ja Rautalammin kuntien alueilla. Kysythän meiltä rohkeasti lisää esimerkiksi soittamalla numeroon 044 284 6732.

 

Jätä yhteydenottopyyntö!

Alla olevan lomakkeen avulla voit jättää meille yhteydenottopyynnön.